Naar de inhoud
28.01—03.02.2021

Leeuwenkind

Wanneer?

zaterdag 13 februari 2021, 20:00

Wat?

Woordkunstenaar Luan kaart in zijn eerste solovoorstelling ‘Leeuwenkind’ zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. In ‘Volgens mij ben ik een jood’ onderzoekt Soufiane de relatie tussen mensen van verschillende religies, gebaseerd op zijn eigen ervaringen en een stukje geschiedenis.

 

Luan Buleshkaj speelt eerste solo theatervoorstelling ‘Leeuwenkind’

Woordkunstenaar Luan Buleshkaj kaart in zijn eerste solo theatervoorstelling ‘Leeuwenkind’ zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema’s als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit, vriendschap, verlatingsangst en de hip-hop -en straatcultuur spelen een belangrijke rol.

Spoken word-voordrachten zullen afgewisseld worden met toneelspel. Luan zal muzikaal ondersteund worden door gitarist Yassine Belghanch en violist Dwight Breinburg.

Instagram @ luanbuleshkaj

 

Soufiane Moussouli neemt je mee op reis in de zoektocht naar zijn roots

Wat als jij een moslim bent en de ander een jood is? Of jij een Nederlander, de ander Marokkaan, Syrier, Afghaan? De ene straight hetero en de andere gay? De ene wit, de ander zwart? Wat als men elkaar niet kent, maar denkt te weten wat die daar is? Wat als je jezelf niet kent?

Deze voorstelling verkent deze vragen met een even kleurrijk als verrassend liefdesverhaal dat ons onder andere meevoert naar taxi’s in Tanger, de Ajax-viering in Amsterdam en het checkpoint bij de klaagmuur in Jerusalem. Keer op keer zet het zowel onze verwachtingen als ook ons historisch weten op de kop.

Soufiane Moussouli, aanstormend talent, vertelt alles met verve en humor en speelt het schijnbaar uit de losse pols uit; daarbij wordt voelbaar dat dit zijn persoonlijk verhaal is. Uiteindelijk is het raak, als we zien: Every life matters. Every soul matters.

Instagram @ soufianemoussouli

Waar?

ccBe - Schouwburg (ongenummerd)
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem
België

Prijs

€12

Meer info

ccbe.be/nl/event/70080/duovoorstelling-leeuwenkind-volgens-mij-ben-ik-een-jood