Naar de inhoud
28.01—03.02.2021

Poetry on Impact: Paul Demets

Wanneer?

zondag 31 januari 2021, 20:30–21:00

Wat?

Tijdens de Poëzieweek laten dichters je alle hoeken van je eigen kamer zien. Dagelijks streamt Poetry International die week aansluitend op het achtuurjournaal ‘Poetry on Impact’, een online flits poëzie over zaken die er naast het hete nieuws zeker óók toe doen. In een serie van zeven lezingen brengen we zeven hedendaagse Nederlandse en Vlaamse dichters van haar of zijn huiskamer in die van jou. Zet koffie of iets sterkers klaar, beluister hun gedichten en kom maar op met je vragen tijdens de Q&A! In een half uur tijd maak je gedurende de week kennis met afzwaaiend Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, poëziegeschenkauteurs Maud Vanhauwaert en Rodaan al Galidi, Plattelandsdichter Paul Demets, PC Hooftprijswinnaar Alfred Schaffer, Dichter fan Fryslân Nyk de Vries en dichter en de ultieme ‘gids in poëzieland’ Ellen Deckwitz.

PAUL DEMETS, Plattelandsdichter van Osst-Vlaanderen
Zondag 31 januari, 20:30 – 21:00 uur, live via zoom

Dichter en poëzierecensent Paul Demets was van 2016 tot en met 2019 Plattelandsdichter van Oost-Vlaanderen. Hij legde er de verwevenheid van mens en dier, natuur en samenleving vast. In de bundel ‘Aangelanden’ deed hij dat met documentaire poëzie. In ‘De Hazenklager’ laat hij zien hoe de mens zich – op een enkele zich verzettende ‘Greta Thunberg’ na – boven de natuur verheven waant, hoe stadsen op plattelanders neerkijken en over boeren die stuklopen tussen monocultuur, intensivering en klimaatakkoorden met al het persoonlijke leed van dien. Hij bezingt tegelijk de veelzijdigheid van de natuur, de pracht en het gevaar, kwetsbaar en weerbarstig in een. ‘Gevaarlijk gezelschap’, zeker in tijden van klimaatcrisis! In 2018 won Paul Demets met zijn bundel ‘De Klaverknoop’ de Jan Campertprijs.
Poetry on Impact start op Gedichtendag, donderdag 28 januari om 20:30 uur, en presenteert dagelijks tot en met woensdag 3 februari een spraakmakende dichter. Wil je er online bij zijn, meepraten, vragen stellen, steun ons en koop je ticket voor € 5,- per aflevering.

Waar?

online
Westersingel, 16
3014 GN Rotterdam
Nederland

Prijs

€5,-

Meer info

Organisatie: Poetry International

poetry.nl
coerwinkel@poetry.nl