Naar de inhoud
28.01—03.02.2021

Poetry on Impact / Vanessa Kisuule

Wanneer?

zaterdag 30 januari 2021, 20:30–21:00

Wat?

Tijdens de Poëzieweek laten dichters je alle hoeken van je eigen kamer zien. Dagelijks streamt Poetry International aansluitend op het achtuurjournaal ‘Poetry on Impact’, een online flits poëzie over zaken die er naast het hete nieuws zeker óók toe doen. Kort en hevig, in een serie van zeven lezingen brengen we zeven hedendaagse Nederlandse en Vlaamse dichters van haar of zijn huiskamer in die van jou. Zet koffie of iets sterkers klaar, beluister hun gedichten en kom dan maar op met je vragen tijdens de Q&A! In steeds een half uur tijd ontmoet je afzwaaiend Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, poëziegeschenkauteurs Maud Vanhauwaert en Rodaan al Galidi, Plattelandsdichter Paul Demets, PC Hooftprijswinnaar Alfred Schaffer, Dichter fan Fryslân Nyk de Vries en Ellen Deckwitz als ultieme ‘gids in poëzieland’.

VANESSA KISUULE – city poet van Bristol, schreef het ‘virale’ gedicht ‘Hollow’
Zaterdag 30 januari, 20:30 – 21:00 uur – Live via zoom

Vanessa Kisuule was city poet van Bristol toen haar gedicht ‘Hollow’ viral ging. Tijdens de #BlackLivesMatter-protesten in haar thuisstad werd het standbeeld van Edward Colston, zeventiende eeuws koopman, slavenhandelaar en tory-parlementslid – omvergetrokken en in de haven gegooid, het begin van een wereldwijde beeldenstorm als reactie op de moord op de zwarte Amerikaan George Floyd door politieagenten. Kisuule is schrijver en performer met een rits aan beeldende slamtitels op zak, waaronder de Bang Said The Gun Award en Hammer and Tonque National Slam. Haar tweede bundel ‘A Recipe for Sorcery’ valt te lezen als een gids voor personen die genegen zijn mee te waaien met de waan en het politieke klimaat van de dag. Kisuules gedichten stonden in The Guardian en Huffington Post en waren te beluisteren in BBC Woman’s Radio en The Guilty Feminist Podcast.

Poetry on Impact start op Gedichtendag, donderdag 28 januari om 20:30 uur, en presenteert dagelijks tot en met woensdag 3 februari een spraakmakende dichter. Wil je er online bij zijn, meepraten, vragen stellen, steun ons en koop je ticket voor € 5,- per aflevering.

Waar?

online
Westersingel, 16
3014 GN Rotterdam
Nederland

Prijs

€5,-

Meer info

Organisatie: Poetry International

poetry.nl
coerwinkel@poetry.nl