Naar de inhoud
27.01—02.02.2022

Boek een dichter

Poëzie komt tot leven als ze wordt voorgedragen. Klank en ritme nemen je mee. Nodig daarom een dichter uit in je bibliotheek of je klas om de poëzie in actie te zien!

Boek een dichter via Literatuur Vlaanderen (Vlaanderen) of via De Schrijverscentrale (Nederland).

In Vlaanderen

Een auteurslezing in tijden van corona organiseren? Dat kan fysiek met de nodige voorzorgsmaatregelen of online. Literatuur Vlaanderen ondersteunt organisatoren die een dichter uitnodigen met een subsidie van 100 euro per lezing. Je kunt het hele jaar door de subsidie aanvragen via auteurslezingen.be. Belangrijk is wel dat je de aanvraag minstens één maand voor de lezing indient.

Meer weten over het organiseren van een (gesubsidieerde) lezing? Kijk even in het draaiboek of neem contact op met team auteurslezingen.

In Nederland

Van dichters tot poetry slammers en spoken word-artiesten; De Schrijverscentrale adviseert je graag bij het kiezen van een dichter die precies bij jouw doelgroep, publiek of klas past.

Met de actie ‘Boek een dichter’ kunnen bibliotheken, boekhandels, theaters en scholen (basis-, voortgezet en hoger onderwijs) één of meer dichters boeken in aanloop van de Poëzieweek van 1 januari t/m 3 februari 2021. Dankzij stimuleringsbijdragen van het Letterenfonds geldt voor deze periode een Poëzieweekkorting op de lezingen en workshops.

Via de startup Schrijver op je scherm kunnen scholen, bibliotheken, culturele en maatschappelijke organisaties een auteur uitnodigen voor een digitaal bezoek of een persoonlijke schrijversvideo. Neem vooral contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ga naar deschrijverscentrale.nl