Naar de inhoud
28.01—03.02.2021

#Dichterbijmij

Geen Poëzieweek zonder Poëziegeschenk! Dat is deze keer samen geschreven door de Nederlandse Rodaan Al Galididi en de Belgische Maud Vanhauwaert. Samen is een prachtige bundel met 5 gedichten van elke dichter. De vormgeving is in handen van Jelle Jespers.

Net zoals afgelopen jaren willen wij de gedichten ook buiten de bundel tot leven laten komen, en wie kan dat beter dan onze jongste generatie? Onder #DichterBijMij roepen we leerlingen en studenten uit Vlaanderen en Nederland op om aan de slag te gaan met een gedicht van Rodaan Al Galidi (uit de bundel) of Maud Vanhauwaert (schreef een extra gedicht, speciaal voor de Poëzieweek). Het resultaat van alle creatieve uitingen deel je vanaf Gedichtendag 2020 op sociale media met #DichterBijMij of tag @poezieweek! De twee leukste inzendingen ontvangen een boekenpakket met werk van beide geschenkauteurs!

Schrijf je klas(sen) in!

Schrijf als leerkracht jouw klas(sen) in voor #Dichterbijmij via dit formulier en je ontvangt via mail twee gedichten waarmee je leerlingen creatief aan de slag kunnen gaan. Het gaat om een gedicht van Rodaan Al Galidi uit het Poëziegeschenk Samen en een gedicht van Maud Vanhauwaert, dat niet in de bundel staat, maar dat ze nog speciaal voor de Poëzieweek 2021 schreef.

Deel het resultaat in de Poëzieweek (28.01 – 3.02.2021) op sociale media met de hashtag #DichterbijMij! De twee beste, mooiste en/of origineelste werken of acties winnen een boekenpakket met werk van Maud Vanhauwaert en Rodaan Al Galidi!

 

Zoek je nog inspiratie? Zoek op Facebook en Instagram #DichterBijMij om de resultaten van Poëzieweek 2020 te bekijken!