Naar de inhoud
28.01—03.02.2021

School

Lessuggesties voor lager en secundair onderwijs

De Poëzieweek is het ideale moment om in de klas aan de slag te gaan met poëzie. Omdat we weten dat leerkrachten graag een houvast hebben om met de leerlingen te werken rond de Poëzieweek, voorzien we naar jaarlijkse gewoonte lessuggesties.

De lessuggesties voor Poëzieweek worden gemaakt door Iedereen Leest (Vl.) en Stichting Lezen (Nl.).

Dit jaar zullen die lessuggesties gelanceerd worden op 1 december 2020.

Sta je ook al te popelen om erin te vliegen? Vraag dan nu jouw lessuggesties aan via onderstaande formulieren:

OPGELET! De lessuggesties worden handmatig doorgestuurd en dat gebeurt twee keer per week. Geen paniek dus als je niet meteen de lesmap in je mailbox vindt, na het invullen van het formulier. Vergeet zeker niet je spam te controleren, soms kan het per ongeluk daar belanden.

Tiplijst

We willen ouders en leerkrachten helpen bij het vinden van mooie poëzie. Daarom hebben kinderboekenambassadeurs (2017-2019) Hans & Monique Hagen in 2018 een Tiplijst met 70 titels samengesteld: dichtbundels, bloemlezingen en een paar vertalingen. De huidige kinderboekenambassadeur is Manon Sikkel.

Download de Poëzie Tiplijst (pdf)

Hans en Monique Hagen maakten ook een poëziefolder bij hun eigen werk! Per bundel geven ze een fijne lestip waar je direct mee aan de slag in de klas. Ontdek de poëziefolder.

Meer poëzie in de klas?

Je kan het hele jaar door ondersteuning krijgen bij jouw poëzieonderwijs. Onderstaande organisaties verzorgen lestips, workshops en/of poëzie-activiteiten.

Vlaanderen
Poëziecentrum
Iedereen Leest
Creatief Schrijven – Jeugd & Poëzie

Nederland
Stichting Lezen
PoëziePaleis
School der Poëzie
Huis van Gedichten

Campagnemateriaal

Naar jaarlijkse gewoonte kunnen ook de scholen dit jaar promotiemateriaal bestellen voor de Poëzieweek. Het promotiemateriaal bestaat uit een kaartenset, een set Poëzieweek-affiches, een set posters van de Gouden Poëziesterren 2020.

Het is niet langer mogelijk om campagnemateriaal te bestellen.